Artist

 • Dj Barry

  Resident DJ

  Artiestennaam:Dj Barry
  Naam:Barry Klaassen
  Geboortedatum:20-09-79
  Muziekstijlen:Hardcore, Early Rave, Happy Hardcore, Hard-Style, Jump
  Begonnen met draaien:94/95
  Eerste plaat:Bitch - Underground Nation of Rotterdam

  Bio:
  Al in 1994 begon Dj Barry met draaien van zijn eerste plaat en dat wat "Bitch" van The Underground Nation of Rotterdam. Zijn gigantische platencollectie bestaat tegenwoordig uit tal van Jump, Hardstyle, Early-Rave, Hardcore en Happy Hardcore platen. Het maakt hem niet uit wat hij moet draaien, maar bij zijn optredens gaat het dak er gegarandeerd vanaf.

  Zijn allereerst optreden was bij The Place Of Bass in 2001, een party voor zo'n 200 man in een lokale discotheek. Het mooie was dat de eigenaar er niet zoveel in zag en de zaal dus voor de helft afgezet had, maar al na een uur was het zo druk dat de hele zaal nodig was om alle bezoekers de ruimte te geven.

  Een aantal zeer succesvolle edities later had de eigenaar van de discotheek er niet zo'n zin meer in en wat het tijdelijk gedaan met de echte hardcore party's in Gilze. Barry draaide toen op feesten in de omgeving zoals H.A.R.D. in Rijsbergen. Om de hardcore in Gilze niet stil te laten liggen werd er soms nog iets kleins georganiseerd in de lokale cafeetjes.

  In het najaar van 2005 werd Barry benaderd door een organisatie uit Rijen om in Gilze een groot evenement mede te organiseren. Hier werd natuurlijk geen nee tegen gezegd en al snel werden Glacius en Insane-G ingelicht en betrokken bij de organisatie van het evenement genaamd Kermix Party.

  Helaas bleef dit bij een eenmalig evenement, maar door het gemis werd er gelukkig in januari 2006 de eerste Bassment georganiseerd. Al vanaf de eerste keer is Barry resident-dj bij The Bassment en komen er ook velen speciaal voor hem naar The Bassment.
  Naast zijn regelmatige optredens via Stillborn Events heeft Barry ook een aantal keer gedraaid op F*cking Niet Normaal in Zalinaz (Etten-Leur).